EL MUSEU

Tradició i tecnologia

El Museu del Celler es centra en la divulgació del valor de l’edifici, la singularitat arquitectònica de les anomenades Catedrals dels Vi i la pràctica de la viticultura a la zona en els últims 100 anys.

Un recorregut pels diferents interactius del Museu facilita comprendre la història i entendre tot el procès de producció del vi: des del moment inicial de la verema fins al seu consum.

La tradició i la tecnologia es troben amb l’objectiu que els visitants gaudeixin d’una experiència a través dels sentits, una imatge moderna i renovada de la producció passada i actual dels vins del Tarragonès.

Una experiència virtual

Una innovadora experiència virtual de 3 minuts de durada, permet a l’espectador, endinsar-se, amb una gran potència visual i sensorial, en el procés de la primera construcció de l’edifici per part del seu arquitecte, Pere Domènech i Roura, i en la participació dels propis socis de la cooperativa.

Vine i experimenta!

Sala d’elaboració

En aquesta sala hi trobem la Nau d’Elaboració, on els pagesos, portaven, pesaven i premsaven la verema. Conté cinc 5 tremuges i tres portes per descarregar la verema.

Un espectacle audiovisual explica, a través d’una animació, qui, quan i com es feia la producció del vi.

A la sala o Nau d’elaboració, els visitants poden aprofundir en la creació i funció dels Cellers de Tarragona i de la resta del territori.

Sala de premsat

Sota la sala de l’elaboració, hi trobem restaurades les antigues màquines de premsat i els sistemes de bombeig fins els Cups i les Tines.